Novinky

        • Divadlo na sídlisku
          • Divadlo na sídlisku

          • O hlúpom Janovi

            “Bol raz jeden hlúpy Jano, namiesto nie vravel áno.

            Miesto áno zasa nie, mali s ním len trápenie…”

            Popletený príbeh o tom ako dobro zvíťazí nad hlúposťou sme si deťmi 1.A. 1.B, 1.C a 1.D pozreli v priestoroch Divadla na sídlisku, ktoré je súkromným projektom skvelých hercov Prešovského divadla DJZ. Deti si tento deň veľmi užili. Prešli sme sa počas krásneho slnečného dňa zo školy do divadla a späť. Prechádzka bola veľmi príjemná a milá a vystúpenie pre našich prváčikov bolo čarovné

            Veselá rozprávka  na ľudový motív prezradí, že aj hlupák môže mať šťastie a na tvárach našich detí vyčarila veľký úsmev.

            Mgr. Baluchová

             

            Ako Janko Marienku hľadal

            Rozprávková komédia s pesničkami je autorským predstavením hercov DJZ. Deti z vyšších ročníkov ŠKD 2.A, 2.B, 3.C, 3.D s pani vychovávateľkami  si taktiež ako naši prváci užili krásnu prechádzku počas slnečného dňa spojenú s predstavením a samozrejme nesmela chýbať zmrzlina pri ceste späť. Predstavenie bolo poučné, ale aj vtipné a všetkým nám pozdvihlo náladu a vyčarilo úsmev na tvárach.

             

            Mgr. Puzderová

             

        • Poznáš svoje mesto? - ŠKD
          • Poznáš svoje mesto? - ŠKD

          • Jahodové mesto, srdce Šariša alebo Atény nad Torysou? Aj takéto prívlastky dostal vo svojej histórii Prešov. Prešov je naším domovom, avšak stále vie čím prekvapiť. Poznáme ho naozaj dobre? Čo by sme o Prešove mohli povedať jeho návštevníkov? Práve na tieto otázky sme my – deti z 11. oddelenia – hľadali odpovede. Úplne na začiatku našej pátracej cesty si deti s úžasom pozreli hudobný klip od skupiny Komajota – Mesto v nás. Svojou atmosférou pesnička vtiahla deti do prešovských uličiek. Zrazu videli miesta, okolo, ktorých dennodenne chodia a všímali si detaily mesta. Spoločne sme sa porozprávali o kultúrnych a historických dominantách mesta. Veľa zaujímavých  informácií aj „perličiek“ sme sa dozvedeli z kníh, z videa aj z fotografií. Osviežujúcou bodkou nášho spoločného pátrania bol interaktívny kvíz, ktorý mal veľmi dobrú odozvu. Deti úplne pohltil. Odteraz sa pri prechádzke mestom budú na pamiatky pozerať s oveľa väčším záujmom. Naši malí Prešovčania si budú môcť povedať: „Poznám svoje mesto!“ Ktovie, možno z nich raz vyrastú budúci sprievodcovia.

            Vychovávateľka Mgr. Alena Andreanská

        • Deviataci v akcii
          • Deviataci v akcii

          • Deň detí naši deviataci oslávili volejbalovým turnajom. Všetci sme si užili veľa zábavy a napätia, ktoré bolo cítiť až do poslednej sekundy. Každá trieda mala svoj tím, ktorý ostatní žiaci nadšene povzbudzovali. Svojou húževnatosťou si jednotlivé triedy vybojovali tieto umiestnenia:

            1. miesto       9.A
            2. miesto       9.D
            3. miesto       9.B
            4. miesto       9.C

            Sláva víťazom a česť porazeným!

            Za organizáciu ďakujeme pánovi učiteľovi Kunstovi a triednym učiteľkám.

            Mária Košičšinová a Dorota Paľuchová, 9.A

        • Prváci na Liptove
          • Prváci na Liptove

          • Deti z 1.A a 1.D sa dňa 24. 5. 2023 zúčastnili školského výletu v Liptovskom Hrádku.Prežili krásne dopoludnie v Liptovskom múzeu. V expozícii ovčiarstva sa dozvedeli o živote a práci ovčiarov, vyskúšali si česanie ovčej vlny, z ktorej si vyrobili suvenír - ovečku. V expozícii venovanej modrotlači sa oboznámili s postupom výroby modrotlače, s ukážkami na rôznych krojoch a vyrobili si spoločný obrúsok do triedy. Každé dieťa si vytvorilo vlastnú pohľadnicu so srdiečkom z modrotlače. Pri prehliadke námestia v centre Liptovského Hrádku deti videli "prameň" Bieleho a Čierneho Váhu a ich sútok v strede námestia. Deťom sa výlet veľmi páčil.

            Mgr. K. Sopková, Mgr. Ľ. Tartaľová

        • Prijímacie skúšky - jazyková trieda
          • Prijímacie skúšky - jazyková trieda

          • Prijímacie skúšky sa budú konať 31. mája 2023 o 8.30 hod. v budove ČSA 2. Môžu sa ich zúčastniť žiaci štvrtého ročníka, ktorí nemajú v úmysle študovať na osemročnom gymnáziu. Je nutné vypísať prihlášku, ktorú nájdete v tomto linku https://zsarmpo.edupage.org/register/. Podpísanú prihlášku odovzdajte triednym učiteľom alebo adresujte vedeniu ZŠ.

            Prijímacia skúška z anglického jazyka bude pozostávať z testu, ktorý sa skladá zo štyroch častí. Časový limit na vypracovanie testu bude 45 minút.

            Prvá časť testu bude počúvanie s porozumením. Žiaci si vypočujú jednoduchý text a vypracujú úlohy k danému textu. Nasledovať bude čítanie s porozumením, kde si žiaci prečítajú text a zodpovedajú úlohy. Všetky úlohy budú podobné tým, ktoré sú v učebniciach Family and Friends 1 a 2. Ďalej bude nasledovať text zameraný na gramatiku /sloveso to be, to have got, there is, there are, tvorenie záporu a opytovacích viet s DO a DOES/ a slovnú zásobu /učebnica Family and Friends 1 a 2/. Posledná časť preverí schopnosť odpovedať na otázky zamerané na informácie o sebe.

            Na prijímacie skúšky je potrebné doniesť farbičky a negumovateľné pero.

        • Plavecký výcvik
          • Plavecký výcvik

          • Základy plávania si žiaci 1.stupňa ZŠ osvojujú prostredníctvom základného plaveckého výcviku, ktorý zároveň slúži na posilnenie ich zdravia a zvýšenie ich telesnej zdatnosti. Žiaci 2.C a 3.D triedy našej školy už absolvovali základný plavecký výcvik v bazéne na ZŠ Mirka Nešpora. Výcvik sa konal od 15. do 19. mája 2023. Žiaci boli rozdelení do družstiev, kde sa učili o dýchaní vo vode, splývaní a rôznych technikách plávania. Družstvá sa striedali a pracovali pod vedením pani učiteľky Molčanovej, pani učiteľky Bažantovej, pani vychovávateľky Puzderovej. Tretiaci si zlepšovali svoje plavecké zručnosti a učili sa správnu techniku plaveckých štýlov (prsia, kraul). Každý sa snažil a robil pokroky vlastným tempom. Najdôležitejšia bola radosť žiakov z pohybu vo vode, čo bolo na ich tvárach vidieť. Boli sme na našich žiakov pyšní. Veľmi sa snažili, boli disciplinovaní, ale hlavne mnohí prekonali aj strach z vody, čo bolo hlavným cieľom výcviku. Na konci každý získal „diplom za odplávané metre.“ Malí plavci majú možnosť pokračovať v plaveckých kurzoch individuálne.

            Mgr. Iveta Molčanová, koordinátorka plaveckého výcviku

        • Futbalový turnaj 1. a 2. ročník
          • Futbalový turnaj 1. a 2. ročník

          • V mesiaci máj sa uskutočnil futbalový turnaj žiakov 1. a 2. ročníka. 10. mája prebehlo postupové kolo, kde do finále postúpili triedy 2.A, 2.D, 1.E a 1.B. 24. mája prebehli tuhé boje víťazstvo. Všetky triedy bojovali, hrali podľa pravidiel a hlavne v duchu fair play. Veľká pochvala za odvahu a bojovnosť patrí hlavne prvákom.

            Výsledky: 1. miesto - 2.A, 2. miesto- 1.E, 3. miesto - 2.D, 4. miesto - 1.B

            Pripravila p. uč. Tatiana Šromová

        • Na stretnutí s prezidentom a ministrom školstva španielskej Galície
          • Na stretnutí s prezidentom a ministrom školstva španielskej Galície

          • Spolupráca na medzinárodnej úrovni je vždy výzvou zlepšovať sa, posúvať sa dopredu, jednoducho nezostať stáť. Práve takú výzvu napĺňame aj participáciou v projekte Erasmus+.

            Počas nedávnej mobility v mestečku Viveiro, ktoré je súčasťou autonómnej Galície na severozápade Španielska, sme mali možnosť vymeniť si svoje skúsenosti aj s najvyššími predstaviteľmi Galície. Počas osláv dňa galícijského jazyka dňa 17.5.2023 v mestečku Lorenza sme sa stretli nielen s primátorkou mestečka, ale aj s prezidentom Galície (Alfonso Rueda) a ministrom školstva (Román Rodríguez). Všetci sme sa zhodli na tom, že inšpirovať a nadchnúť mladých je najväčšou výzvou v práci učiteľa kdekoľvek na svete. Toto nadšenie je obzvlášť dôležité v oblasti ochrany životného prostredia a rovnako aj v zachovávaní tradícií.

            Náš hostiteľ, škola IES María Sarmiento z mestečka Viveiro, nám pripravil bohatý program. Spolu s partnermi z Talianska, Portugalska a Česka sme spoznali nádherné pobrežie Atlantického oceánu, navštívili nádhernú pláž Praia de as Catedrais, prístavy v Cedeira, Ribadeo, ale aj hlavné mesto Galície – Santiago de Compostela – ktoré je významným pútnickým miestom, či mesto La Coruňa.

            V rámci bohatého programu sme sa nechali inšpirovať projektmi, ktoré v oblasti ekológie realizuje miestna samospráva, ale aj mládežníckym projektom v oblasti zachovania biodiverzity. Dozvedeli sme sa množstvo zaujímavých informácií o symbiotickom pestovaní rastlinných spoločenstiev a úlohe jednotlivých rastlín v rámci permakultúrneho, teda trvalo udržateľného pestovania.

            Zo stretnutia nám zostalo množstvo nezabudnuteľných spomienok, ale aj výzva k čoraz väčšej angažovanosti v prospech ochrany našej planéty a tým aj k zachovaniu života na zemi.

            Mgr. Magdaléna Kyseľová, koordinátorka projektu

        • Školská kolekcia
          • Školská kolekcia

          • Dobrý deň všetkým!
            Máme pre Vás skvelú novinu!


            Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia. O jej podobe pomohli rozhodnúť sami žiaci, jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e- shope: https://www.kraloveskoly.cz/zsarmpo/

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 31.5. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť ten svoj kúsok zo školskej kolekcie!  
            Dúfame, že z kolekcie budete mať rovnakú radosť ako máme my!  
            (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)
            S pozdravom a prianím krásneho dňa 

            vedenie školy 

            eduresized_ZS_CA_Plakat_QR.jpg

        • Čitateľský maratón
          • Čitateľský maratón

          • Presne 280 žiakov 1.- 4. ročníka našej školy sa 23.mája 2023 zapojilo do Celoslovenského detského čitateľského maratónu “ČÍTAJME SI…“ Toto podujatie  organizuje Linka detskej istoty už od roku 2008 a tento rok sa doň  prihlásilo  viac ako 99 000 detí z viac ako 600 škôl a knižníc. Krstnou mamou projektu je už jeho od začiatku pani spisovateľka Oľga Feldeková.  

            Jana Hirková spolu  so žiačkami IV.A  triedy

        • Literárna Orava
          • Literárna Orava

          • Orava –  rodisko  viacerých významných slovenských literátov. Naším cieľom bola Jasenová – rodný dom spisovateľa Martina Kukučína. Malebná dedinka s namodro namaľovaným rodným domom, zaujímavý výklad nielen o spisovateľovi, ktorého osud zavial až do ďalekej Južnej Ameriky či na ostrov Brač, ale aj o spôsobe života  na konci 19. storočia. Druhou zastávkou bol Dolný Kubín, kde sme sa v Múzeu P. O.  Hviezdoslava oboznámili so životom a tvorbou realistického velikána našej literatúry. Videli sme stôl, na ktorom písal, brká či gauč, na ktorom odpočíval. Treťou zastávkou bol skanzen v Zuberci, kde sme mali možnosť vidieť typické oravské drevenice, oravský rínok, ulicu, mlyn aj kostol. Interiér domov  tvoril dobový nábytok, nechýbali nadúchané periny, piecka, kuchynské pomôcky, tkané koberce a veľa ďalších artefaktov  z roľníckeho života. Cestou z Oravy sa nám naskytli nádherné pohľady na okolitú prírodu - zelené lúky a lesy a nad obzorom zasnežené vrcholky Oravských Beskýd a Tatier.

                                                                                                                PhDr. J. Nastišinová

        • Erasmus týždeň u nás v škole
          • Erasmus týždeň u nás v škole

          • V dňoch 23. - 29. 4. 2023 sme na našej škole hosťovali žiakov z Česka, Talianska, Portugalska a Španielska v rámci projektu ERASMUS+. Témou, ktorou sme sa na tejto mobilite zaoberali, bolo oblečenie a aký dopad na životné prostredie má jeho nadmerné množstvo.

            V prvý deň sme sa prostredníctvom prezentácií a fotografií vrátili k predchádzajúcim mobilitám a jednotlivým témam – recyklovanie, voda, doprava, jedlo. Potom sme si bližšie predstavili tému nášho stretnutia na Slovensku a to práve v deň 10. výročia fashion revolution. V tento deň si pripomíname nedôstojné podmienky ľudí, ktorí pracujú v odevnom priemysle a vytvárajú tzv. fast fashion. Popoludní nás na radnici privítal primátor mesta a našim zahraničným hosťom sme ukázali historické pamiatky v centre Prešova.

            V daždivé utorkové ráno sme začali hraním volejbalu v telocvični. Potom sme navštívili Jasovskú jaskyňu, ktorá je súčasťou Slovenského krasu. Neskôr sme sa presunuli do mesta Košice, kde sme absolvovali prehliadku mesta so sprievodcom. Pohybovali sme sa na Hlavnej ulici, o ktorej nám pán sprievodca hovoril mnoho zaujímavostí. Navštívili sme Dóm sv. Alžbety, videli sme divadlo i pamätník.

            Ráno tretieho dňa sa nieslo v duchu spoznávania slovenskej gastronómie a tradícií. Zaspievali sme si ľudovky, aj sme sa naučili tancovať karičku. Neskôr sme navštívili občianske združenie PODAJ ĎALEJ, kde sme sa dozvedeli mnoho zaujímavostí o dobrovoľnej pomoci a rôznych projektoch tohto združenia. Po návrate späť do školy sme sa zúčastnili workshopov, ktoré boli zamerané na upcyklovanie starého, nepotrebného oblečenia. Každý si takto domov priniesol nielen nové poznatky, ale aj vlastnoručne vyrobenú čelenku alebo šál.

            Štvrtok sme strávili vo Vysokých Tatrách. Boli sme v Múzeu TANAP-u, kde sme si pozreli expozíciu i dokument o kamzíkoch. Krátka vychádzka  nás priviedla na Hrebienok a prešli sme sa aj k Obrovskému a Studenovodským vodopádom. Po tejto turistickej časti dňa sme sa v Múzeum horských nosičov dozvedeli niečo o posledných nosičoch v Európe.

            Záverečný deň sme navštívili Tomášovský výhľad v Slovenskom raji a Levoču, kde nás sprevádzal sprievodca. Videli sme radnicu i baziliku sv. Jakuba s oltárom majstra Pavla.

            Bol to úžasný týždeň plný zážitkov, na ktoré ani jeden z nás nikdy nezabudne. Našli sme si nových priateľov z iných krajín a spoločne sa naučili ako chrániť našu planétu. Za všetko by sme chceli poďakovať pani koordinátorke projektu, pani učiteľke Kyseľovej.

            Mária Kočiščinová & Alexandra Cuperová , žiačky 9.A

            https://www.presov.sk/msu-v-presove-navstivili-ucastnici-projektu-erasmus--s-nazvom--protect-earth--save-life--oznam-0/mid/491237/.html#m_491237

        • Miestna krajina očami detí
          • Miestna krajina očami detí

          • 19. apríla 2023 sa uskutočnilo slávnostné vyhodnotenie geografickej súťaže Miestna krajina očami detí, ktorú pripravili pedagógovia ZŠ, Československej armády 22 pod vedením Mgr. Daniely Petrušovej v spolupráci s Odborom školstva, kultúry a cestovného ruchu, Katedrou geografie a aplikovanej geoinformatiky FHPV PU a pod záštitou Františka Oľhu, primátora mesta Prešov.

            Súťažili päťčlenné družstvá z ôsmich škôl:

            ZŠ Československej armády 22, Prešov,

            ZŠ Lesnícka 1, Prešov,

            ZŠ Šmeralova 25, Prešov,

            CZŠ s MŠ sv. Gorazda, Prešov,

            ZŠ Kúpeľná 2, Prešov,

            ZŠ Šrobárova 20, Prešov,

            ZŠ s MŠ Lipovce 125,

            ZŠ Ľubotice.

                 Rôznorodosť predmetu  geografia sme pretavili do troch súťažných častí  - projektovej, terénnej a vedomostnej. V prvej časti si súťažiaci potrápili hlavičky testom z učiva geografie no druhá, praktická časť, už bola cestou za dobrodružstvom, kde žiaci ukázali svoje schopnosti pri orientácii v teréne a pri práci s GPS súradnicami a mapou. Súťažiaci hľadali geokešky, ktoré boli schované v blízkom okolí, a tak mohli spoznať miestnu krajinu, ktorá nás obklopuje. Tretia časť pozostávala z úlohy vytvoriť propagačný materiál miestnej krajiny okresu Prešov a prezentovať ho pred odbornou porotou. Výsledky súťaže vyhlásila predsedníčka poroty PhDr. Alena Madziková z Prešovskej univerzity.

            na 1. mieste sa umiestnila ZŠ Československej armády 22, Prešov

            na 2. mieste sa umiestnila ZŠ Ľubotice

            na 3. mieste sa umiestnila CZŠ s MŠ sv. Gorazda, Prešov

                 Pestrý program vyvrcholil stretnutím s 1. slovenským kozmonautom  brigádnym generálom v.v. Ing. Ivanom Bellom.  Žiaci sa naňho veľmi tešili a bol to nezabudnuteľný zážitok, zahrnuli ho otázkami a boli by pokračovali dlho, dlho. Zaujímavé boli aj stretnutia s jaskyniarom Rudolfom Koščom a prodekanom  RNDr. Štefanom Kocom, ktorý predviedol praktické ukážky dronov a topografie Katedry geografie a aplikovanej geoinformatiky FHPV PU.

               Poďakovanie patrí vedeniu školy za pomoc a podporu pri organizovaní súťaže, za osobnú zaangažovanosť pani riaditeľke Mgr. Ľubici Kohániovej. Veríme, že sa nám podarilo spopularizovať regionálnu geografiu, pomohli sme žiakom zažiť niečo nové a získané vedomosti prakticky využiť v teréne a hlavne spojiť to s dobrodružstvom a zážitkom, pretože o to sa v ZŠ Československej armády 22 pri vyučovaní snažíme.     

                                                              Mgr. Martina Knuthová

            https://www.presov.sk/miestna-krajina-ocami-deti-oznam/mid/491237/.html#m_491237

        • Exkurzia- Tatry
          • Exkurzia- Tatry

          • S príchodom jari, prvých teplých dní a hlavne Slnka, sme sa rozhodli poznávať krásu prírody Slovenska v teréne. Dňa 28.4.2023 sa triedy 5.C, 5.E a 7.D zúčastnili exkurzie do Tatranskej Lomnice. Začali sme návštevou múzea, kde sme si pozreli náučný film o kamzíkovi vrchovskom. Potom žiaci so záujmom a nadšením hľadali odpovede v expozícii múzea na otázky v pracovnom liste o Tatrách a ochrane prírody Slovenska. Po vypracovaní úloh sme sa spoločne vybrali na náučný chodník Pramenisko, kde sme pozorovali prebúdzajúcu sa tatranskú prírodu a poznávali sme prvé kvitnúce byliny a dreviny. Unavení z prechádzky sme boli doplniť energiu a nakúpiť suveníry v obchodnom centre v Poprade. V podvečerných hodinách sme sa plní zážitkov a vedomostí o rozmanitosti tatranskej prírody vrátili šťastne domov.

        • Spustenie hlasovania o školskom motíve
          • Spustenie hlasovania o školskom motíve

          • Krásny deň všetkým,
            máme pre Vás jedno skvelé prekvapenie!
            Do školy prichádza nová školská kolekcia a ste to práve Vy, kto rozhodne o jej podobe! Hlasujte do 9.5. o tom, ktorý z trojice motívov sa Vám páči najviac. Víťazný motív potom použijeme na vytvorenie celej kolekcie, kde nájdete nielen mikiny ale aj tričká, čapice, batohy a ďalšie kúsky v rôznych farbách :-)

             

            Hlasovať môžete tu: https://schoolsunited.cz/hlasovani/2c9f7201

        • Matematický Klokan - vyhodnotenie
          • Matematický Klokan - vyhodnotenie

          • Dňa 18.4.2023 prebehlo vyhodnotenie medzinárodnej matematickej súťaže Klokan, ktorá sa konala v marci tohto roka. Išlo už o 25. ročník.

            Do súťaže sa z našej školy zapojilo 138 žiakov, prvákov bolo 54, druhákov až štvrtákov bolo 50, z druhého stupňa sa zapojilo 34 žiakov. Najlepšie výsledky dosiahli Timea F. z 1.D, Adriana Š. z 2.A, Samuel T. z 3.C, Adam N. zo 4.F, Nela Dz. z 5.A, Adam K. zo 6.B, Rastislav F. zo 7.A a Richard P. z 9.A triedy.

            Za organizáciu súťaže a vzornú spoluprácu pri organizácii súťaže ďakujeme pani učiteľke Jane Striničovej, ktorá bola koordinátorkou súťaže, ďalej pani zástupkyni Adriane Gočovej, kolegyniam p. uč. Tartaľovej, Sopkovej, Pasternákovej, Uhlárovej, Karoliovej, Funtálovej a Sabolovej a taktiež veľká vďaka patrí všetkým zapojeným žiakom za reprezentáciu školy.

            Mgr. Krutská Morovičová

        •  Hviezdoslavov Kubín – krajské kolo
          • Hviezdoslavov Kubín – krajské kolo

          • V krajskom kole súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín  získali naše žiačky druhé miestoMária K.IX.A  v 3. kategórii – v prednese poézie a Ella Diana M. z V.B  v 2. kategórii  - tiež v prednese poézie. Napriek tomu, že  Ella  reprezentovala  ZUŠ,  obidvom žiačkam blahoželáme k dosiahnutému úspechu.

                                                                                                                                                        J. Nastišinová

        • Spomienky na Zvedavé čítanie
          • Spomienky na Zvedavé čítanie

          • V utorok 25.4. sme od p. Grajciarovej, spisovateľky, ktorá bola u nás na návšteve v piatok 21.4.2023 dostali krásny list z Jeruzalema ako spomienku a poďakovanie za príjemne strávený čas s našimi tretiakmi a ich p.učiteľkami.

            List všetkých potešil a veríme, že to nebolo naše posledné stretnutie.

            V_Jeruzaleme.docx

        • Záhrada 2023
          • Záhrada 2023

          • Dňa 20.4.2023 sa žiaci 7.C v rámci témy: Moje povolanie, zúčastnili výstavy ABC stavebníctva - ZÁHRADA 2023. Spoločne sme obdivovali rozmanité druhy ovocných i okrasných drevín, kvetín i sadeníc. Svoje miesto tam mali aj rôzne poľnohospodárske stroje a zariadenia. Našich žiakov zaujala práca včelárov a ich výrobky z včelieho vosku. Počas celej exkurzie boli žiaci disciplinovaní a odniesli si mnoho zaujímavých poznatkov.

            J.Striničová, A.Oboňová

        • Lesnícke dni
          • Lesnícke dni

          • V rámci Regionálnych lesníckych dní sa trieda 4.F zúčastnila krásnej a poučnej akcie. Pripomenuli sme si dôležitosť ochrany lesov a prírody. Zážitkovými aktivitami z lesnej pedagogiky sme sa veľa naučili a dozvedeli sme sa o našich stromoch a zvieratách z lesa. Túto aktivitu sme prepojili so 4táckou prírodovedou a teoretické vedomosti, ktoré sa práve učíme, sme si vyskúšali aj prakticky.

            Mgr.Lenka Červenická,PhD.

    • Kontakty

      • Základná škola, Československej armády 22, Prešov
      • Riaditeľka školy: Tel: 051 / 748 09 30 Zástupkyňa riad. školy ISCED 2: Tel: 051 / 748 09 32 Zástupkyňa riad. školy ISCED 1: Tel: 051 / 748 09 36 Hosp. zástupca školy: Tel: 051/ 748 09 34 Výchovná poradkyňa: Tel: 051/ 748 09 35 Kancelária riaditeľky: Tel: 051 / 748 09 31 Učtáreň: Tel: 051/ 748 09 33 Personálna a mzdová agenda: Tel: 051/3810799 Školská jedáleň ČSA 1 (triedy 5 - 9): Tel: 051 / 748 09 38 Školská jedáleň ČSA 2 (triedy 1 - 4): Tel: 051 / 748 09 39
      • Základná škola, Československej armády 22, 080 01 Prešov Slovakia
    • Prihlásenie