Novinky

        • Výstava k 30. výročiu vzniku SR
          • Výstava k 30. výročiu vzniku SR

          • Je 30. rokov veľa alebo málo. Nad týmto sa zamýšľajú  učitelia a žiaci našej školy, ZŠ Československej armády, keď si prezerajú výstavu venovanú tomuto výročiu. Tí starší si spomínajú aké to bolo. Tí mladší zasa hodnotia ako sa doba zmenila a čo všetko je nové, modernejšie a zaujímavejšie. Okrem rodičov, obyvateľov z okolia  výstava zaujala aj novinárov a v piatok 20.1. si prišiel pozrieť výstavu aj prednosta mestského úradu Mgr. Peter Krajňák. Zaujala ho táto myšlienka, porozprával sa s deťmi aj s autorkou projektu Mgr. Martinou Knuthovou. Môžeme skonštatovať, že aj keď naši žiaci túto dobu nezažili výstava ich veľmi zaujala, spojila aj mnohé rodiny, ktoré prispeli výrobkami z tohto obdobia. Myslíme si, že zažiť, chytiť si ,vyskúšať počítač, meotar, či televízor je zaujímavejšie a pre deti zapamätateľnejšie ako si iba prečítať v učebnici krátky článok. Preto pripravujeme takéto aktuálne výstavy a podujatia, ktoré prispievajú k tomu, aby si deti uchovali myšlienku na danú udalosť . Pán viceprimátor si potom pozrel školu a zapojil sa aj do vyučovacieho procesu.

            Mgr. Ľubica Kohániová

        • Zimná akadémia
          • Zimná akadémia

          • Dňa 26.1.2023 sa uskutočnila v telocvični ČSA 2 Zimná akadémia, ktorá bola náhradou vianočnej akadémie, ktorá sa pre chorobnosť žiakov nemohla uskutočniť. V programe v ktorom Perinbaba rozprávala svoje príbehy vystúpili žiaci 3. a 4. ročníkov. Režisérkou bola Mgr. Jana Hirková, ktorá skĺbila slovenské tradície s láskou k vlasti a zimným hrám. Žiaci pod vedením svojich učiteliek vystúpili s perfektne priam profesionálne pripraveným programom a urobili radosť svojim rodičom a starým rodičom. Bolo prítomných skoro 300 dospelých. Odozva rodičov bola veľmi dobrá, posielajú veľmi pozitívne emaily. Jeden rodič napísal:  „Viem si predstaviť, koľko energie to stálo vyskladať takéto predstavenie s detičkami v ich veku. Vysoko hodnotím aj námet a samotné spracovanie. Naozaj bolo predstavenie na vysokej úrovni. nehanbilo by sa za neho ani "ochotnícke divadlo". Bolo cítiť, že tam bol vložený kus srdca. Čerešničkou na torte bol rodičovský punč, ktorý pripravila rodičovská rada pri ZŠ, Československej armády. Vo vestibule školy sa mohli rodičia občerstviť nealkoholickým punčom s ovocím a mohli sa spokojne porozprávať s učiteľmi a s rodičmi spolužiakov svojich detí. Aj toto padlo mnohým rodičom veľmi dobre a ďakovali za príjemné prekvapenie.

            Mgr. Ľubica Kohániová – riaditeľka školy

        • Šaliansky Maťko - okresné kolo
          • Šaliansky Maťko - okresné kolo

          • 18. januára sa v priestoroch Krajskej knižnice P. O. Hviezdoslava konalo okresné kolo súťaže v prednese slovenských povestí.

            Ella Diana Mazarová z 5.B zaujala porotu svojím prednesom a získala 1. miesto v 2. kategórii, čím si zabezpečila postup do  krajského kola  súťaže. Margaréta Valéria Uebersaxová z 3.A a Aneta Kočiščinová zo 7.A si zo súťaže odniesli diplomy za umelecký prednes v 1. a 3. kategórii.

            Dievčatám blahoželáme!

                                                                                                                                         PhDr. J. Nastišinová

        • Školská akadémia
          • Školská akadémia

          • Vážení rodičia, pozývame Vás na Školskú akadémiu, ktorá sa uskutoční vo štvrtok 26. januára 2023 o 16.30 hod. v telocvični ČSA 2. Predstavia sa Vám žiaci 3. a 4. ročníka, ktorí si pre Vás pripravili predstavenie o Perinbabe.

            Po skončení akadémie pozýva Rodičovská rada všetkých na stretnutie pri rodičovskom punči, ktorý sa bude podávať vo vestibule ČSA 2.

            Tešíme sa na stretnutie s Vami!

        • Výstava k vzniku Slovenskej republiky
          • Výstava k vzniku Slovenskej republiky

          • Učitelia našej školy si pravidelne kladú otázku, ako žiakom spríjemniť a obohatiť život v škole a priniesť do školských lavíc viac zábavy a zážitkov. Po predchádzajúcom úspechu retro výstavy k roku 1918 sa v týchto dňoch môžu žiaci ZŠ Československej armády 22 v Prešove preniesť do roku 1993 a takýmto netradičným spôsobom si pripomenúť 30. výročie vzniku Slovenskej republiky.

            Výstava vznikla za veľkej podpory žiakov, učiteľov a zamestnancov školy, ktorí priniesli mnoho zaujímavých predmetov. Zozbierané predmety sú rozdelené do troch tematických oblastí. Prvá je zameraná na učebné pomôcky. Nájdete tu pôvodné lavice s katedrou, učebnice, triednu knihu či projektor Meotar. V druhej časti sú umiestnené potreby do domácnosti, telefóny, volkmeny, kazetový prehrávač, televízor či videoprehrávač. A napokon si na svoje prídu i počítačoví nadšenci, ktorí si môžu vyskúšať prvé počítačové a digitálne hry.

            Výstava je interaktívna, všetky predmety si žiaci môžu vyskúšať, spustiť, prehrať či dokonca označiť si cestovný lístok MHD. Súčasťou výstavy je séria tabúľ, ktorá dopĺňa informácie o novej mene, vtedajších cenách, doprave, povinnej vojenskej službe, o vtedajšej móde, hudbe, televíznych programoch či osobnostiach.

            Našich žiakov vystavené predmety, ktoré sprevádzali život ich starých rodičov a detstvo ich rodičov zaujímajú, no zároveň sú pre nich nové, nepoznané a poskytujú priestor na netradičnú, zážitkovú formu vyučovacích hodín dejepisu, techniky alebo informatiky.  

            Retro výstava bude pokračovať do 27. januára 2023.

            Mgr. Martina Knuthová

        • Triedne aktívy
          • Triedne aktívy

          • Vážení rodičia,

            pozývame Vás na triedne aktívy, ktoré sa uskutočnia v utorok 17. januára 2023 o 16.00 hod. na 1. stupni a o 16.30 hod. na 2. stupni.

            Tešíme sa na Vašu účasť!

        • Súťaž o najkrajší adventný veniec
          • Súťaž o najkrajší adventný veniec

          • Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do Súťaže o najkrajší adventný veniec. Zapojilo sa spolu 25 tried z celej školy. Keďže vencov bolo naozaj neúrekom, veľmi ťažko bolo vybrať ten najkrajší. Preto odmeníme viacero adeptov na titul NAJKRAJŠÍ VENIEC: 

            2.D za krásne štyri vence, 4.C za veniec s obrovskými sviečkami z včelieho vosku, 5.C, 6.A a perníkový veniec 7.E

            Nebola to len súťaž, ale aj motivácia zapojiť sa do výzdoby svojej triedy. Prajem vám všetko dobré v novom roku 2023!

            Martina Vargovčíková

      • Kontakty

        • Základná škola, Československej armády 22, Prešov
        • Riaditeľka školy: Tel: 051 / 748 09 30 Zástupkyňa riad. školy ISCED 2: Tel: 051 / 748 09 32 Zástupkyňa riad. školy ISCED 1: Tel: 051 / 748 09 36 Hosp. zástupca školy: Tel: 051/ 748 09 34 Výchovná poradkyňa: Tel: 051/ 748 09 35 Kancelária riaditeľky: Tel: 051 / 748 09 31 Učtáreň: Tel: 051/ 748 09 33 Personálna a mzdová agenda: Tel: 051/3810799 Školská jedáleň ČSA 1 (triedy 5 - 9): Tel: 051 / 748 09 38 Školská jedáleň ČSA 2 (triedy 1 - 4): Tel: 051 / 748 09 39
        • Základná škola, Československej armády 22, 080 01 Prešov Slovakia
      • Prihlásenie