Novinky

        • Vianočné prianie
          • Vianočné prianie

          • Prajeme Vám Vianoce krásne a keď sviečka na Nový rok zhasne,

            nech dobrý pocit Vám v srdci zostane, tiež šťastie a radosť, tá všetkým pristane.  


            Veľa šťastia, zdravia, rodinnej i pracovnej pohody Vám v novom roku 2023 praje

            Mgr. Ľubica Kohániová – riaditeľka školy, pedagogickí zamestnanci a žiaci školy

            eduresized_Vianoce-2022-2(2).jpg

        • Školské kolo Pytagoriády
          • Školské kolo Pytagoriády

          • V dňoch 7. - 8. 12.2022 sa uskutočnilo školské kolo Pytagoriády na našej škole. Dňa 7.12.2022 súťažila kategória P3, P4 a P5 (tretí až piaty ročník) a 8.12. 2022 súťažila kategória P6,P7,P8 (šiesty až ôsmy ročník). Súťaže za zúčastnilo celkovo 138 žiakov. 

            V kategórii P3 boli najúspešnejší :  Michaela K. 3.C, Pavol M. 3.D,  Adrián D. 3.D.

            V kategórii P4 boli najúspešnejší: Filip J. 4.B,  Sebastián B. 4.E, Katarína P. 4.B.

             V kategórii P5 boli najúspešnejší: Bruno B. 5.A,  Oliver B. 5.C,  Maroš S. 5.A. V kategórii P6 boli najúspešnejší: Ján A. 6.A, Elissa I. 6.A, Hugo H. 6.D.

            V kategórii P7 boli najúspešnejší: Matúš P. 7.A, Matúš B. 7.A, Lukáš B. 7.E, Jakub V. 7.E.

            Nakoniec v kategórii P8 boli najúspešnejší: Tamara A. 8.A, Oliver F. 8.C a Matúš H. 8.A.

            Všetkým žiakom zapojeným do súťaže a učiteľom, ktorí súťaž organizovali: p. uč. Uhlárovej a p. uč. Miklošovej ďakujeme  a úspešným riešiteľom gratulujeme. Najúspešnejším žiakom budeme držať palce v okresnom kole Pytagoriády.

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Z dôvodu neustále sa zhoršujúcej chorobnosti žiakov, riaditeľstvo ZŠ Československej armády 22, Prešov  na základe usmernenia a pokynov RÚVZ a so súhlasom zriaďovateľa mesta Prešov, oznamuje, že podľa §150 ods.5 školského zákona MIMORIADNE PRERUŠUJE PREZENČNÉ ŠKOLSKÉ VYUČOVANIE v dňoch 13. – 16.12.2022.

            Žiaci sú vyhlásení z obedov a ŠKD nie je v prevádzke.

                                                                                                                  Mgr. Ľubica Kohániová, riaditeľka školy

             

        • Koľko lásky sa zmestilo do krabice od topánok v našej škole ?
          • Koľko lásky sa zmestilo do krabice od topánok v našej škole ?

          • Odovzdali sme veľmi veľa lásky a radosti tým, ktorí sú osamelí a nemajú nikoho alebo slávia vianočné sviatky sami. Naša škola sa zapojila aj tohto roku do krásneho projektu „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?" Spoločne  sme sa snažili urobiť radosť čo najväčšiemu počtu dôchodcov v domovoch sociálnych služieb. Do tejto aktivity sa zapojila celá škola.  Pod vedením pani vychovávateľky  Mgr. A. Debreceniovej pripravovali krabičky žiaci na prvom stupni a na 2. stupni organizovali zber pani učiteľky PhDr. I. Židik , Mgr. Ľ. Španielováj a Mgr. Krížová.

               Spolu sa vyzbieralo 152 krabíc, ktoré sme odovzdali certifikovanej agentúre, ktorá ich opečiatkuje a odovzdá do jednotlivých domovov sociálnych služieb. Chcem sa poďakovať rodičom, ktorí podporili túto aktivitu a spolu so svojimi deťmi pripravili jednotlivé krabičky, ale poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa zapojili. Nech Vás pod vianočným stromčekom hreje radosť, že ste potešili niekoho ďaleko, kto vďaka vašej krabici od topánok má krajšie a veselšie Vianoce.

            Všetkým prajem radostiplné a pokojné vianočné sviatky plné pohody a pokoja.

            Mgr. Ľubica Kohániová - riaditeľka školy                                                                                   

            ĎAKUJEME!

        • Dobrý skutok
          • Dobrý skutok

          • Dostať dar je krásne, no obdarovať iného, je ešte krajšie. O to viac to hreje pri srdci, keď to smeruje ľuďom, ktorí to naozaj potrebujú. Po októbrovej zbierke ponožiek s názvom ,,Ponožkový október", sme sa v deň pred Mikulášom  s prvákmi  našej školy vybrali do sociálneho zariadenia pre seniorov Mintaka, n.o.  Pani riaditeľka PhDr. Martina Feňušová so svojim milým personálom nás s radosťou privítali a veľmi  sa potešili našej návšteve. Našich prváčikov zase hrialo pri srdci, že môžu potešiť a obdarovať starkých nielen teplými ponožkami, ale aj  krabičkami od topánok plných radosti a lásky. Túto návštevu sme spestrili vianočnými pesničkami a koledami, ktoré sa ozývali po celom zariadení. Ďalšie vyzbierané ponožky sme odovzdali “ OZ Podaj Ďalej“, ktoré túto charitatívnu kampaň každoročne organizuje. Veľmi nás teší, že aj naša škola sa mohla zapojiť do tejto nezištnej a obetavej pomoci tým, ktorí to naozaj potrebujú. Veľké ĎAKUJEM patrí všetkým darcom. 🙏 , všetkým rodičom, deťom aj zamestnancom, ktorí sa zapojili do našich projektov .

            Mgr. Adriana Debreceniová

        • Deň otvorených dverí – Gymnázium svätej Moniky
          • Deň otvorených dverí – Gymnázium svätej Moniky

          • Žiaci deviateho ročníka mali možnosť overiť si možnosti a podmienky štúdia v Gymnáziu sv. Moniky počas perfektne pripraveného DOD.

            Privítala ich takmer rodinná atmosféra, príjemné prostredie a úžasní ľudia. Aktívne sa zapojili do worshopov z francúzštiny, angličtiny a chémie. Prezreli si kaplnku, telocvičňu, posilňovňu. Využili sedenia na chodbách.

            Stretnutia s bývalými žiakmi našej ZŠ a kamarátmi len potvrdili výbornú povesť gymnázia.

            Havrilová Mária

        • Tvorivé dielne tretiakov
          • Tvorivé dielne tretiakov

          • S blížiacim sa koncom roka sa my – členovia krúžku Tvorivé dielne chceme pochváliť, čo všetko sme od začiatku školského roka vyrobili. Začali sme náramkami priateľstva, ktoré sme si niektorí z nás navzájom darovali, vyrobili malé búdky pre vtáčiky, jesenné obrázky v rámikoch. S blížiacimi sa vianočnými sviatkami sme pracovali ešte usilovnejšie a vytvorili krásnych anjelov zo starých kníh, vianočné stromčeky do svojich izieb a závesnú vianočnú ružu na ozdobu dverí / viď, galéria /. Vyrobíme aj vianočné pozdravy pre všetkých spolužiakov. Čas strávený na krúžku vôbec neľutujeme a už sa tešíme, čo pekné pre nás pripraví v novom roku naša pani učiteľka Molčanová.

            A Vám všetkým prajeme krásne Vianoce a fantastický nový rok 2023.

            Členovia krúžku

        • Európsky týždeň boja proti drogám
          • Európsky týždeň boja proti drogám

          • Európsky týždeň boja proti drogám sa organizuje každoročne v novembri. Jeho cieľom je zdôrazniť význam prevencie v boji proti zneužívaniu drog a zároveň zvýšenie povedomia o legálnych a nelegálnych drogách. Žiakom 1. stupňa  túto problematiku  vysvetľovali učitelia veku primeraným spôsobom, hlavne na simulovaných príbehoch, aj za pomoci rozprávky. Jeho poslaním je zamyslieť sa nad škodlivými účinkami fajčenia, alkoholu a drog a ich negatívnymi následkami na naše zdravie. Žiaci pomocou rôznych techník vytvorili obraz, plagát alebo fotografiu a tým zobrazili svoj názor na alkohol, fajčenie a drogy, ich škodlivosť a následky. 

            Ľ.Uhlárová

      • Kontakty

        • Základná škola, Československej armády 22, Prešov
        • Riaditeľka školy: Tel: 051 / 748 09 30 Zástupkyňa riad. školy ISCED 2: Tel: 051 / 748 09 32 Zástupkyňa riad. školy ISCED 1: Tel: 051 / 748 09 36 Hosp. zástupca školy: Tel: 051/ 748 09 34 Výchovná poradkyňa: Tel: 051/ 748 09 35 Kancelária riaditeľky: Tel: 051 / 748 09 31 Učtáreň: Tel: 051/ 748 09 33 Personálna a mzdová agenda: Tel: 051/3810799 Školská jedáleň ČSA 1 (triedy 5 - 9): Tel: 051 / 748 09 38 Školská jedáleň ČSA 2 (triedy 1 - 4): Tel: 051 / 748 09 39
        • Základná škola, Československej armády 22, 080 01 Prešov Slovakia
      • Prihlásenie